1990 yılında İstanbul’da doğan Öykü Karayel, Çemberlitaş Kız Lisesi mezunudur. İkiz kardeşi vardır. 

Kenter Tiyatrosu’nda kısa bir eğitim aldıktan sonra, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. Henüz konservatuvar öğrencisiyken, Tiyatro Krek’in Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı oyunu için yapılan seçmelere katıldı ve 30 aday arasından Ayşe rolünü oynamaya hak kazandı. İlk profesyonel deneyimi olan; Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı tiyatro oyunundaki Ayşe rolüyle, 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde, Efes Özel Ödülü’nü ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü’nü almayı başardı.

Performansıyla önce senarist Ece Yörenç'in ardından da yapımcı Kerem Çatay'ın ilgisini çekip 20 yaşında oyuncu olmuştur. Kuzey Güney adlı tv dizisinde, Cemre Çayak karakterini canlandırmıştır. 2014 yılındaki ilk oyunu Moda Sahnesinde Katil Joe ile seyircilerin karşısına çıkıyor. Kara Para Aşk adlı tv dizisine 30. bölüm ile dahil olmuş ve dizide İpek karakterini canlandırmıştır. 2017 Temmuz ayında Show TV'de başlayan Kalp Atışı dizisinde Eylül rolü ile başrolü oynamaktadır.

Filmografisi

YılFilmRolNotlar
2011-2013 Kuzey Güney Cemre Çayak Başrol Oyuncusu, televizyon dizisi
2015 Bulantı Aslı Film
2014-2015 Kara Para Aşk İpek Televizyon dizisi
2015 Koyu Sarı : Toz Azra Başrol oyuncusu, film
2016 İşe Yarar Bir Şey Canan Başrol oyuncusu , film
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem Dilruba Sultan Televizyon, tarihi kurgu dizi
2017 Kalp Atışı Eylül Başrol oyuncusu , televizyon dizisi

 

Öykü Karayel Fotoğrafları

 

 

 

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Not: Yazılan yorumların sorumluluğu yazan kişiye aittir. Yazılan yorumlardan dolayı sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.