Tuvana Türkay  3 Ekim 1990 İstanbul  doğumlu oyuncudur. 1990 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızı olarak İstanbul'da doğan Tuvana Türkay, önce İstanbul Güneş Koleji'ni bitirdikten sonra eğitimine Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde devam etmiştir.

2009'da yayınlanmaya başlayan Ayrılık dizisinde Kevok karakterini, 2011-2012 yıllarında ise Yer Gök Aşk dizisinde Bade Palalı karakterini canlandırmıştır. 2014-2015 yılında Kara Para Aşk dizisinde Bahar Çınar karakterini canlandırmıştır .Oyunculuğun yanı sıra şarkıcılıkla da ilgilenen Türkay, 2015 yılında Enbe Orkestrası'nın albümünde sözü müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun isimli parçayı seslendirmiş ve büyük beğeni kazanmıştır. Daha sonra Mustafa Ceceli aranjörlüğünde "tuana" şarkısını coverlamıştır Ayrıca şarkı sözü ve beste de yapmaktadır.

2017 Temmuz Ayında Fox TV'de başlayan Deli Gönül dizisinde Murat Ünalmış ile başrolü paylaşmıştır.

Tuvana Türkay'ın Filmografisi

Sinema
Yıl Yapım Rol
2013 Eksik Sayfalar Ayşegül
2015 En Güzeli Gizem
2015 Güvercin Uçuverdi Sema Taşkın
2015 Bizans Oyunları (Geym Of Bizans) Ayçörek Hatun
2016 Somuncu Baba Aşkın Sırrı Necmiye
2016 Sen Sağ Ben Selamet  
2017 Olanlar Oldu Aslı
Televizyon
Yıl Yapım Rol
2009 Ayrılık Kevok
2010 Nakş-ı Dil Sultan Nakş-ı Dil Sultan
2010-2012 Yer Gök Aşk Bade Palalı Hancıoğlu
2014 Kara Para Aşk Bahar Çınar
2016 Oyunbozan Ece

Tuvana Türkay Fotoğrafları

 

 

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Not: Yazılan yorumların sorumluluğu yazan kişiye aittir. Yazılan yorumlardan dolayı sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.